Vakantiehuizen te huur
 
 
  Mesão Frio, portboerderij met zwembad (6p)
  Penafiel, luxe woonvakantiehuis (8p)
  Fridão, vakantiehuisjes (tot 10p)
  Teixeira, (2-6p)
  Vila Cha, vakantiehuis (4-6p)
  Covas, vakantiehuisje (2-4p)
  Moutas, 2 vakantiehuisjes (2x2p)
  Loureira, vakantiehuis (8p)
  Carvalho do Rei, vakantiehuis (6p)
  Casa de gafaria, villa met zwembad (6p)
  Felgueiras,Villa met zwembad (4-6p)

 

 

 

 

Mesão Frio, quinta de Barroncal

Mesao

Het huis in Mesão Frio heeft een ruime keuken, een woonkamer en studeerkamertje, een ruime slaapkamer voor twee personen en twee kleinere slaapkamers voor twee personen. De badkamer heeft een bad, douche, toilet en wastafel.
Het huis ligt helemaal vrij op 4000 m2 grond en is begroeid met druivenstokken voor de Portwijn, die laag op leisteen op de terrassen groeien. Verder staan er olijfbomen en citrusbomen. Aan het huis ligt een terrasje. Het centrum van Mesão Frio is ca. 20 minuten lopen van het huis.

De huur voor het huis bedraagt in april, mei en de maand september € 230,- per week. In oktober t/m maart € 200,- per week. In het hoogseizoen, de maanden juni, juli en augustus en september, bedraagt het tarief € 300,- per week. Deze bedragen zijn incl. water, licht en schoonmaakkosten. Linnengoed is aanwezig. Ook voor een kinderbedje kan gezorgd worden. Per huis wordt er € 25,00 reserveringskosten berekend.


  Terug naar boven
 

Omgeving
 

BurentinoMesão Frio ligt in de Douro Vallei. De streek is erg bergachtig en beroemd om haar Portwijn. Buiten de druivenstokken zie je veel olijf-en citrusbomen.
Mesão Frio is een levendig plaatsje. Er zijn verschillende eethuisjes, een bank, postkantoor en er is op vrijdagmorgen een markt. Het plaatsje ligt centraal in de Dourovallei vanwaar je het hele gebied kunt verkennen. Regua ligt op 10 km. en Lamego op 25 km afstand. Het stationnetje ligt 2 km. buiten het plaatsje in Rede. De spoorlijn gaat vanaf O Porto via Regua, Tua, naar Mirandela aan de Spaanse grens.

  Terug naar boven
 

Uit eten en drinken
 
Uit eten drinken

Resende: Restaurante Gentleman, Rua Egas Monit. Ook is er in het straatje rechts van de marktplaats een klein cafe, restaurantje waar de zelfgemaakte geglazuurde cake door de familie gemaakt wordt die in de streek nu een specialiteit is geworden. Op de weg van Mesão Frio naar Resende voor het bruggetje links. Restaurante O Camponês: hier kun je ook kleine regionale specialiteiten eten zoals gebakken varkensoortjes.

Amarante: In Amarante zijn overal in de straatjes kleine eetcafeetjes en restaurants te vinden

 

Mesão Frio: Restaurant: Voorbij het postkantoor op de hoek van het pleintje tegenover de school een restaurant waar b.v. de Costeletas de Vitela lekker zijn. Verder nog Restaurante Convivio (alles vers, hebben eigen slagerij) en Restaurante Azul. Naast de apotheek in het centrum ligt cafeetje, Tasca da Zaquinha. Boven kun je van de regionale keuken genieten. De keuken in het binnenland is eenvoudig, maar goed. Specialiteit is cabrito: geit, wordt heerlijk gemarineerd in wijn met knoflook. Wanneer je van de menukaart iets uitzoekt kun je 1 maaltijd bestellen (um dose) voor twee personen. Salade er apart bijbestellen. Kosten ca. € 7,00 per persoon incl.wijn, koffie en cognac. Overdag hebben veel cafeetjes dagschotels (prato do dia) voor € 3,00 per persoon incl. de wijn. Ook in de luxere eethuisjes b.v. in O Porto kun je 1 maaltijd voor 2 personen bestellen. Daar zie je ook vaker op de kaart de prijs van een ½ maaltijd staan. Wanneer daar al op tafel kaasjes, brood, gerookte ham staan en je ervan gebruikt worden deze apart in rekening gebracht. In verhouding is de prijs hiervan vrij hoog.

Lamego
: Op dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur kun je fantastisch eten in het Parkhotel naast de cathedraal (Nossa senhora dos remédios) op de berg. Het voor en nagerecht zijn in de vorm van een buffet waar je uit alle regionale specialiteiten kunt kiezen. Incl. wijn ca. € 15,00 p.p.

Port en wijn
Bij Josef Correira, onze buren in Mesão Frio, Freguesia de S.Cristian kunt u wijn en Portwijn kopen.
Als u oude portwijn wilt hebben moet u deze vragen in het cafeetje t.o. het benzinestation in het centrum van Mesão Frio.

  Terug naar boven
 

Interieurfoto's
 

Interieur vakantiehuis

Huiskamer

 

 

Interieur vakantiehuis

Keuken

Interieur vakantiehuis

Badkamer

  Terug naar boven
 

Route
 
Route vakantiehuisjes Routebeschrijving vanaf vliegveld o Porto: Snelweg naar Vila Real. Afslag Mesão Frio. Aan eind afslag links, Bij Larim bruggetje over, rechts naar Mesão Frio. Vlak voor Mesão Frio scherpe bocht naar links, bruggetje over, vervolgens naar rechts. Na 200 m. eerste weg naar links en vervolgens weer eerste weg naar links omhoog. Na bocht naar links na ca.100 meter eerste weggetje linksaf naar beneden. Aan het eind van het weggetje ligt een trap waar u aan de bovenaan een ijzeren hek ziet. Hierachter begint het land van Quinta de Barroncal.
Het huis van Josef Correira is het eerste huis links aan het weggetje.
  Terug naar boven