Vakantiehuizen te huur
 
Contact   Beschrijving   Omgeving   Uit eten en drinken   Interieur  
 
  Mesão Frio, portboerderij met zwembad (6p)
  Penafiel, luxe woonvakantiehuis (8p)
  Fridão, vakantiehuisjes (tot 10p)
  Teixeira, (2-6p)
  Vila Cha, vakantiehuis (4-6p)
  Covas, vakantiehuisje (2-4p)
  Moutas, 2 vakantiehuisjes (2x2p)
  Loureira, vakantiehuis (8p)
  Carvalho do Rei, vakantiehuis (6p)
  Casa de gafaria, villa met zwembad (6p)
  Felgueiras,Villa met zwembad (4-6p)

 

 

 

 

Marco de Canaveses, Quinta da Esperance


De boerderij in Marco de Canaveses is een prachtige Quinta, op traditionele Portugese wijze gerestaureerd. Hier kunt u Bed & breakfast genieten terwijl u helemaal uw privacy heeft. Er zijn twee slaapkamers voor 2 personen elk met hun eigen op- en ingang. Beiden hebben een badkamer met douche. De slaapkamer boven heeft ook een eigen balkon. Het huis ligt zeer centraal in het landschap en slecht 5 minuten rijden vanaf de snelweg OPorto-Vila Real. Het station is slechts op 5 minuten afstand van het huis. Van hieruit kunt u de streek goed verkennen.

Bed & Breakfast voor de kamer met balkon: € 60,- per nacht.
De kamer beneden: € 50,- per nacht.


  Terug naar boven
 

Omgeving
 

De streek is bergachtig met beplantingen van vooral druiven, citrusbomen en olijfbomen. Het is de streek van de Vinho Verde, de jonge groene wijn die fris en sprankelend smaakt. Marco da Canaveses ligt 50 km. van Porto en de stranden af en 30 km. van de Dourovallei.

Vanuit Porto kun je met een cruiseboot geheel of gedeeltelijk de Douro afvaren. Marco heeft een station wat ligt aan de lijn o Porto-Regua. Iedere twee uur vertrekt er een trein richting o Porto of Regua. Sneller dan met de auto zijn zo bepaalde plaatsen te bereiken.

Markten:
Regua: Woensdag tot 1 uur
Marco: Elke 3e en 15e van de maand is er markt tot 1 uur.
Mesao Frio: Vrijdag tot 1 uur
Amarante: Woensdag en Zaterdag tot 1 uur.
Verder aan de mensen daar vragen wanneer de markt is in b.v. Resende of andere plaatsjes.

Bijzonder treinreis:
Naar Mirandella. Bij de Spaanse grens. De (diesel)trein vertrekt om ca. 8.00 uur naar Regua. Even precies bij het station het juiste vertrekuur aanvragen. Om 10.00 daar overstappen op de trein naar Tua. Daar na ca 15.min. wachttijd op het treintje naar Mirandella. Dit gaat hoog de bergen in op enkelspoor en is een van de oudste trajecten in Portugal. Naar Tua kom je langs alle oude Porthuizen. Om ca. 13.00 aankomst Mrandella. Een zeer goede keuken (ook cabrito) hebben ze in het restaurantje: Het station uitlopen naar rechts. Links op de hoek een nieuw gebouw waar het restaurant in ligt. Zomers kun je ook buiten op het balkon eten. Om ca. 14.45 gaat de trein terug naar Regua. Vanaf Tua is het een rechtstreekse verbinding naar o Porto (Penafiel) Voor de reistijden per trein zie: http://www.cp.pt/cgi-bin/search/pass1.plx Het station is in Livraçao. Vandaar uit vertrekt ook een klein treintje op enkelspoor naar Amarante langs de rivier de Tamega.

Zwemmen:
Amarante, en Marco hebben een zwembad.10 min. rijden van het huis is er ook een zwembad bij het Spa hotel. In Amarante ook strandje aan de rivier. Naar de kust is het een 45 min.rijden en liggen vele strandjes.In de omgeving van Marco zijn veel riviertjes . Eén ervan heeft ook een strand.
  Terug naar boven
 

Uit eten en drinken
 
Uit eten drinken

Resende: Restaurante Gentleman, Rua Egas Monit. Ook is er in het straatje rechts van de marktplaats een klein cafe, restaurantje waar de zelfgemaakte geglazuurde cake door de familie gemaakt wordt die in de streek nu een specialiteit is geworden. Op de weg van Mesão Frio naar Resende voor het bruggetje links. Restaurante O Camponês: hier kun je ook kleine regionale specialiteiten eten zoals gebakken varkensoortjes.

Amarante: In Amarante zijn overal in de straatjes kleine eetcafeetjes en restaurants te vinden

Mesão Frio: Restaurant: Voorbij het postkantoor op de hoek van het pleintje tegenover de school een restaurant waar b.v. de Costeletas de Vitela lekker zijn. Verder nog Restaurante Convivio (alles vers, hebben eigen slagerij) en Restaurante Azul. Naast de apotheek in het centrum ligt cafeetje, Tasca da Zaquinha. Boven kun je van de regionale keuken genieten. De keuken in het binnenland is eenvoudig, maar goed. Specialiteit is cabrito: geit, wordt heerlijk gemarineerd in wijn met knoflook. Wanneer je van de menukaart iets uitzoekt kun je 1 maaltijd bestellen (um dose) voor twee personen. Salade er apart bijbestellen. Kosten ca. 7,00 per persoon incl.wijn, koffie en cognac. Overdag hebben veel cafeetjes dagschotels (prato do dia) voor 3,00 per persoon incl. de wijn. Ook in de luxere eethuisjes b.v. in O Porto kun je 1 maaltijd voor 2 personen bestellen. Daar zie je ook vaker op de kaart de prijs van een maaltijd staan. Wanneer daar al op tafel kaasjes, brood, gerookte ham staan en je ervan gebruikt worden deze apart in rekening gebracht. In verhouding is de prijs hiervan vrij hoog.

Lamego
: Op dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur kun je fantastisch eten in het Parkhotel naast de cathedraal (Nossa senhora dos remédios) op de berg. Het voor en nagerecht zijn in de vorm van een buffet waar je uit alle regionale specialiteiten kunt kiezen. Incl. wijn ca. 15,00 p.p.

Port en wijn
Bij Josef Correira, onze buren in Mesão Frio, Freguesia de S.Cristian kunt u wijn en Portwijn kopen.
Als u oude portwijn wilt hebben moet u deze vragen in het cafeetje t.o. het benzinestation in het centrum van Mesão Frio.

 

 

  Terug naar boven
 

Interieurfoto's
 

De entree van de boerderij

Binnenplaats

Slaapkamer boven met balkon

Slaapkamer beneden

 

 

 

 

 

 

  Terug naar boven
 

Route
 
Routebeschrijving vanaf vliegveld o Porto: Snelweg naar Vila Real. Afslag Marco, deze komt na de afslag Penafiel. Voordat je Marco binnenrijdt bij het bordje 'Constance' linksaf. Dit is de hoofdweg naar het plaatsje. Ga naar links, na ca. 100 meter bij de kruising rechtsaf. Je passeert eerst een kerkhof rechts en daarna de brandweerkazerne links. Daarna de eerste weg links, een ongeplaveide weg. Nadat het riviertje is gepasseerd is het de eerste boerderij aan je rechterhand
  Terug naar boven