Vakantiehuizen te huur
 
 
  Mesão Frio, portboerderij met zwembad (6p)
  Penafiel, luxe woonvakantiehuis (8p)
  Fridão, vakantiehuisjes (tot 10p)
  Teixeira, (2-6p)
  Vila Cha, vakantiehuis (4-6p)
  Covas, vakantiehuisje (2-4p)
  Moutas, 2 vakantiehuisjes (2x2p)
  Loureira, vakantiehuis (8p)
  Carvalho do Rei, vakantiehuis (6p)
  Casa de gafaria, villa met zwembad (6p)
  Felgueiras,Villa met zwembad (4-6p)

 

 

 

 

Huis in Felgueiras, vlakbij Amarante, Costa Verde, Portugal


2 slaapkamers met 2 persoonsbedden en badkamer en suite
1 slaapkamer met dubbel bed en badkamer en suite

1 badkamer en suite met douche en bad
2 badkamer en suite met douche
1 separate wc

Grote woon/ eetkamer met open keuken, alles aan een groot terras met openslaande deuren

Volledig uitgeruste, net vernieuwde keuken

Inclusief linnen, badkamer handoekken en badhanddoekken.
Linen and swimming towels are changed one time a week;
Linnen en badhanddoeken worden éénmaal per week gewisseld.
Badkamer handdoeken worden tweemaal per week gewisseld.

 • Keukenoven
 • Tuinoven
 • Parkeerplaatsen
 • Koelkast vriezer
 • Magnetron
 • Afwasmachine
 • Wasmachine
 • Strijkijzer
 • Satteliet TV
 • Internet
 • CV
 • Airconditionine
 • Barbecue
 • Privé-zwembad

Per huis wordt er € 50,00 reserveringskosten berekend.

  Terug naar boven
 

Omgeving
 

Burentino
De streek rondom Amarante is heuvelachtig met beplantingen van vooral druiven, citrusbomen en olijfbomen. Het is de streek van de Vinho Verde, de jonge groene wijn die fris en sprankelend smaakt. Penafiel ligt 30 km. van Porto en de stranden af en 50 km. van de Dourovallei.

Vanuit Porto kun je met een cruiseboot geheel of gedeeltelijk de Douro afvaren. Penafiel heeft een station wat ligt aan de lijn o Porto-Regua. Iedere twee uur vertrekt er een trein richting o Porto of Regua. Sneller dan met de auto zijn zo bepaalde plaatsen te bereiken.

Markten:
Regua: Woensdag tot 1 uur
Marco: 1 x in de veertien dagen op donderdag tot 1 uur Vanaf station taxi fl 5,00 naar de markt en afspreken dat hij je weer daar komt ophalen op een bepaalde tijd.
Mesao Frio: Vrijdag tot 1 uur
Amarante: Woensdag en Zaterdag tot 1 uur.
Verder aan de mensen daar vragen wanneer de markt is in b.v. Resende of andere plaatsjes.

Bijzonder treinreis:
Naar Mirandella. Bij de Spaanse grens. De (diesel)trein vertrekt om ca. 7.30 uur naar Regua. Even precies bij het station het juiste vertrekuur aanvragen. Om 10.00 daar overstappen op de trein naar Tua. Daar na ca 15.min. wachttijd op het treintje naar Mirandella. Dit gaat hoog de bergen in op enkelspoor en is een van de oudste trajecten in Portugal. Naar Tua kom je langs alle oude Porthuizen. Om ca. 13.00 aankomst Mrandella. Een zeer goede keuken (ook cabrito) hebben ze in het restaurantje: Het station uitlopen naar rechts. Links op de hoek een nieuw gebouw waar het restaurant in ligt. Zomers kun je ook buiten op het balkon eten. Om ca. 14.45 gaat de trein terug naar Regua. Vanaf Tua is het een rechtstreekse verbinding naar o Porto (Penafiel)

Zwemmen:
Amarante, en Penafiel hebben een zwembad. In Amarante is er een strand aan de rivier. Naar de kust is het een half uur rijden en daar liggen vele strandjes.


 

  Terug naar boven
 

Uit eten en drinken
 
Uit eten drinken

Resende: Restaurante Gentleman, Rua Egas Monit. Ook is er in het straatje rechts van de marktplaats een klein cafe, restaurantje waar de zelfgemaakte geglazuurde cake door de familie gemaakt wordt die in de streek nu een specialiteit is geworden. Op de weg van Mesão Frio naar Resende voor het bruggetje links. Restaurante O Camponês: hier kun je ook kleine regionale specialiteiten eten zoals gebakken varkensoortjes.

Amarante: In Amarante zijn overal in de straatjes kleine eetcafeetjes en restaurants te vinden

Mesão Frio: Restaurant: Voorbij het postkantoor op de hoek van het pleintje tegenover de school een restaurant waar b.v. de Costeletas de Vitela lekker zijn. Verder nog Restaurante Convivio (alles vers, hebben eigen slagerij) en Restaurante Azul. Naast de apotheek in het centrum ligt cafeetje, Tasca da Zaquinha. Boven kun je van de regionale keuken genieten. De keuken in het binnenland is eenvoudig, maar goed. Specialiteit is cabrito: geit, wordt heerlijk gemarineerd in wijn met knoflook. Wanneer je van de menukaart iets uitzoekt kun je 1 maaltijd bestellen (um dose) voor twee personen. Salade er apart bijbestellen. Kosten ca. € 7,00 per persoon incl.wijn, koffie en cognac. Overdag hebben veel cafeetjes dagschotels (prato do dia) voor € 3,00 per persoon incl. de wijn. Ook in de luxere eethuisjes b.v. in O Porto kun je 1 maaltijd voor 2 personen bestellen. Daar zie je ook vaker op de kaart de prijs van een ½ maaltijd staan. Wanneer daar al op tafel kaasjes, brood, gerookte ham staan en je ervan gebruikt worden deze apart in rekening gebracht. In verhouding is de prijs hiervan vrij hoog.

Lamego
: Op dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur kun je fantastisch eten in het Parkhotel naast de cathedraal (Nossa senhora dos remédios) op de berg. Het voor en nagerecht zijn in de vorm van een buffet waar je uit alle regionale specialiteiten kunt kiezen. Incl. wijn ca. € 15,00 p.p.

Port en wijn
Bij Josef Correira, onze buren in Mesão Frio, Freguesia de S.Cristian kunt u wijn en Portwijn kopen.
Als u oude portwijn wilt hebben moet u deze vragen in het cafeetje t.o. het benzinestation in het centrum van Mesão Frio.

 

 

  Terug naar boven
 

Interieur
 

 

    
   

 
  Terug naar boven
 

 
   
  Terug naar boven